De ce este important pentru sanatatea ta sa ai plante in dormitor

Dormitorul este un loc pe care majoritatea dintre noi il considera sanctuarul propriu, un loc destinat pentru odihna si relaxare. Insa nu multe persoane stiu ca substantele chimice prezente in camera, cum ar fi formaldehida provenita din izolatie si din suportul covorului, benzenul din solventii si vopselele din camera noastra, sunt redistribui in aerul pe care il respiram in somn, ceea ce poate afecta calitatea somnului nostru. Prin adaugarea unor plante, putem diminua efectul acestor substante chimice. 

Este recomandat sa ai plante in dormitor, deoarece acestea absorb dioxidul de carbon din mediu si produc oxigen in timpul zilei, care poate fi apoi eliberat noaptea. Daca va intrebati ce beneficii puteti obtine din prezenta acestora, articolul prezinta cateva situatii in care plantele au diferite roluri, pe langa cel de infrumusetare. 

Unul dintre beneficiile pe care le poti obtine atunci cand ai plante de interior este acela ca te face sa te simti mai viu. Orice planta vie iti poate inveseli spațiul. Dupa cum sa mentionat anterior, anumite toxine, cum ar fi formaldehida, benzenul si tricloretilena, xilenul si toluenul, pot fi redistribuite in mod neintentionat in aerul din dormitoarele noastre. In conditiile potrivite, plantele de purificare a aerului pentru dormitor pot avea un efect benefic, deoarece absorb si capteaza unele dintre aceste toxine, eliberand oxigen. 

De asemenea, se pare ca ingrijirea plantelor va poate ajuta sa reduceti senzatia de stres si anxietate. Chiar si atingerea frunzelor timp de 2 minute poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de stres. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>