Pana la ce temperatura rezista cactusii in sezonul rece?

In timp ce unii cactusi vor supravietui in zone reci cu temperaturi de pana la -7 grade Celsius, alte specii nu pot tolera inghetul. Familia plantelor de cactus este vasta si cuprinde putin mai mult de 2.000 de specii. Aceste plante cresc in deserturi inalte, deserturi joase, zone tropicale, munti si multe alte zone. 

Cea mai scazuta temperatura pe care o planta de cactus o poate suporta va depinde in mare masura de soiurile sale specifice. In timp ce unele specii nu pot rezista la temperaturi sub punctul de inghet, altele pot prospera in continuare la temperaturi sub -17 grade Celsius. Una dintre cele mai rezistente specii de cactusi este ariciul cu flori verzi, care poate supravietui la temperaturi de pana la -29 grade Celsius. Aceste specii rezistente elimina apa pe timpul noptii, astfel incat sa nu inghete la interior. 

Echinocereus viridiflorus, denumit in mod obisnuit cactusul arici, se numara printre cele mai rezistente plante la frig de pe pamant. Desi aceasta planta tinde sa prospere in plin soare, poate supravietui in continuare la temperaturi de pana la -29 grade Celsius. Planta creste pana la o  inaltime maxima de  opt inci si o latime maxima de aproximativ trei inci. 

Este bine sa retineti ca plantele din climatul cald nu sunt construite pentru a rezista la temperaturi extrem de reci ai pot suferi daune fizice severe daca sunt expuse la inghet. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>