Cum sa folosesti sarea Epsom in gradinarit

Sarea Epsom este sulfat de magneziu hidratat care ajuta plantele sa infloreasca, oferindu-le in acelasi timp un verde sanatos. Chiar daca sunteti o persoana sceptica si nu credeti in eficacitatea sa, nu strica sa faceti o incercare. 

Magneziul permite plantelor sa preia mai bine substantele nutritive valoroase, cum ar fi azotul si fosforul. De asemenea, ajuta la crearea clorofilei, care este vitala pentru fotosinteza si, in plus, magneziul imbunatateste foarte mult capacitatea unei plante de a produce flori si fructe. Daca solul este slab in magneziu, sare Epsom va ajuta la cresterea plantelor, deoarece nu prezinta un pericol ca in cazul ingrasamintelor chimice. 

Inainte de a aplica sare Epsom, este o idee buna sa testati solul pentru a determina daca exista un deficit de magneziu. In acest context, trebuie sa fiti constienti de faptul ca multe plante, cum ar fi fasolea si legumele cu frunze, vor creste si vor produce in soluri niveluri scazute de magneziu. 

Plantele precum trandafirul, rosiile si ardeii, pe de alta parte, necesita mult magneziu si, prin urmare, sunt udate mai frecvent cu sare Epsom. Cand este diluata cu apa, sarea este absorbita cu o mai mare usurinta de cater plante, dar mai ales atunci cand este aplicata sub forma de spray foliar. 

Majoritatea plantelor pot fi hrabite cu un amestec facut din 2 linguri (30 ml) de sare Epsom si circa 4 litri de apa, iar daca aveti obiceiul de a uda plantele mai des, adica de cel putin 2 ori pe saptamana, amestecul trebuie redus la 1 lingura (15 ml). 

Aplicati solutia primavara pe masura ce apar frunzele si apoi din nou dupa inflorire. Pentru rosii si ardei, aplicati 1 lingura de granule de sare Epsom in jurul fiecarei tulpine sau pulverizati planta pe repetate randuri, inclusiv la prima inflorire si imediat dupa ce apar intaile fructe. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>