Cum sa alegi nuanta perfecta de alb pentru casa ta

Fiecare spatiu are nevoie de un tip diferit de alb, spune Nicole Gibbons, designer si fondator al marcii de vopsea Clare. „Albul este culoarea cea mai greu de ales pentru majoritatea oamenilor, intocmai pentru ca exista atat de multe opțiuni”, spune Gibbons. 

Alegerea vopselei albe pentru casa ta poate fi dificila, deoarece exista o multitudine de variante si o multime de lucruri de luat in considerare: lumina naturala si artificiala, alte culori din camera si starea pe care vrei sa o transmita. Astfel ca motivul pentru care unii pereti varuiti in alb reflecta o tenta galbena, roz sau chiar violet se datoreaza faptului ca exista foarte multe nuante de alb impur. 

Identificarea subtonurilor de vopseaua alba seamana cu identificarea subtonurilor in culorile neutre ale vopselei. Daca te uiti la o mostra de vopsea cu mai multe nuante pe ea, trebuie sa priveste la cea mai inchisa nuanta pentru a vedea subtonul. 

De asemenea, trebuie sa tineti cont de iluminatul din camera pe care vreti sa o varuiti. Camerele cu expunere nordica nu primesc lumina directa a soarelui, iar lumina naturala care intra degaja o nuanta spre albastru. Acest lucru va imbunatati orice alb cu tonuri albastre, gri sau violet. Camerele cu expunere sudica au cea mai intensa lumina si au o nuanta naturala calda, cu intrarea directă a luminii, desi se poate schimba pe tot parcursul zilei. Iar camerele orientate spre est si vest vor avea lumina rece si calda in functie de momentele zilei. 

Alegerea nuantei potrivite de alb este doar inceputul. Cand adaugati alte elemente, cum ar fi mobilier sau diferite accesorii, realizarea unei palete de culori coerente poate fi cu adevarat provocatoare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>