Cum sa transpuneti elementele antice in secolul XXI

Camera complet alba este un clasic, dar fara o textura potrivita, aspectul poate ramane lipsit de orice farmec. Unii ar putea folosi canapele de catifea pentru a aduce caldura locuintelor, insa designeri, precum Leanne Ford, prefera sa imbrace peretii in straturi subtiri de var pentru a transpune elementele antice, cum ar fi caramida, in secolul XXI. 

Ce trebuie sa faceti? Mai intai, asezati o carpa sub peretele de caramida si lipiti-o cu banda pentru a preveni devarsarea sau stropirea nedorita. Curatati caramida cu o carpa umeda pentru a indeparta orice praf sau murdarie, apoi lasati-o sa se usuce complet.

Amestecati un raport de 50:50 de vopsea alba pe baza de latex si apa intr-o galeata, apoi amestecati bine pentru a obtine o pasta uniforma. Daca compozitia se separa in timp ce o aplicati pe peretele de caramida, amestecati vopseaua pana cand se integreaza perfect inainte de aplicare.

Umpleti liniile de mortar cu o pensula in sectiunile mici, apoi cu o carpa inmuiata in vopsea, tamponati caramida intr-un model sporadic, pentru un aspect mai opac. Aplicati un numar necesar de straturi, astfel incat sa obtineti stilul potrivit. Lasati sa se usuce peste noapte inainte de a indeparta hartia si banda kraft. 

Articolul precedent

Cum sa folosesti sarea Epsom in gradinarit

Cum sa alegi nuanta perfecta de alb pentru casa ta

Articolul urmator