Lumina calda sau lumina rece?

Cu totii percepem lumina intr-un mod diferit, iar astazi designul si atmosfera incaperilor au devenit aspecte din ce in ce mai importante. Prin urmare, iluminatului unei case nu trebuie sa fie doar functional, ci sa determine aspectul spatiului in care ne desfasuram, iar acest sentiment este puternic determinat de amplasarea luminii calde sau reci. 

Adesea suntem intrebati ce tip de iluminat LED sa alegem. Fie ca este vorba de benzi sau becuri, exista trei tipuri de alb: albul cald, care genereaza in jur de 3000 de grade Kelvin (3000K), albul natural care genereaza 4500K si albul rece care genereaza intre 5000K si 6000K. Albul cald este un galben care seamama cu o lumina traditionala cu incandescenta sau cu halogen, in timp ce albul rece se indreapta spre nuante de albastru. 

Pentru camera de zi, sufragerie, dormitor sau orice alta incapere este recomandata o iluminare usoara, albul cald fiind cel mai relaxant pentru ochi. De asemenea, iluminatul cald catifeleaza tonul pielii si reduce imperfectiunile.

Albul rece este intotdeauna mai luminos decat albul cald, astfel ca pentru a reda culoarea reala a unui obiect, bucataria, garajul, atelierul, saloanele de coafura si de machiaj necesita o astfel de iluminare. 

In ceea ce priveste benzile LED, se pot aplica aceleasi principii, cu cateva mici diferente. Pentru iluminatul LED sub dulapurile din bucatarie, majoritatea oamenilor vor opta pentru lumina rece, insa pentru bucatariile cu specific rustic se recomanda lumina calda, deoarece albul rece  are un aspect mai modern si se potriveste cel mai bine laboratorelor, tejghelelor de granit, placilor si materialelor similare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>