Cum să-ți îngrijești corect Bonsaiul

O concepție greșită și destul de răspândită despre copacii Bonsai este că ar trebui păstrați în interior, însă majoritatea speciilor ar trebui să fie amplasați în aer liber, expuși la cele patru anotimpuri la fel ca în cazul copacilor normali. 

Spre deosebire de plantele tropicale și subtropicale care pot supraviețui doar la interior, unde temperaturile sunt ridicate și stabile pe toată perioada anului, copacii Bonsai suportă variația de temperatură, însă vin cu alte criterii de care trebuie să țineți cont: lumină, umiditate, udare, fertilizare și căldură.

Copacii nu vor muri imediat dacă nu primesc suficientă lumină, însă creșterea va stagna, motiv pentru care planta va muri în timp. Pentru a evita acest lucru, plasați copacul într-o zonă luminoasă. 

O altă necesitate atunci când vine vorba de îngrijirea unui Bonsai este umiditatea. Arborele are nevoie de umiditate relativ ridicată, mult mai mare decât poate oferi interiorul casei. Puteți crește umiditatea din apropierea copacului așezându-l pe o tavă cu apă și aburind copacul de câteva ori pe zi. De asemenea, puteți circula aer din exterior, deschizând o fereastră în timpul zilei. 

Totuși, cea mai importantă regulă este să uitați de eticheta atașată care sugerează să udați copacul la ore fixe, în anumite zile. O bună practică este aceea de a vă monitoriza planta și solul, astfel încât să adăugați apă doar atunci când este cazul.

Acești arbori subtropicali pot rezista la temperaturi ceva mai scăzute și, în general, prosperă atunci când se bucură de un sezon de iarnă cu temperaturi sub cele înregistrate la interior.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>