Pentru început, dacă vreți să pregătiți terenul pentru a cultiva propriile legume, trebuie să vă asigurați că urmați toți pașii necesari în crearea solului perfect, astfel încât să conțină toate substanțele nutritive și să aibă textura potrivită pentru a da viață plantelor.
Pentru început, dacă vreți să pregătiți terenul pentru a cultiva propriile legume, trebuie să vă asigurați că urmați toți pașii necesari în crearea solul perfect, astfel încât să conțină toate substanțele nutritive și textura potrivită pentru a da viață plantelor.
După spălarea, aburirea sau fierberea legumelor, lăsați apa deoparte și folosiți-o pentru a uda plantele. În felul acesta, solul va beneficia de vitaminele și substanțele nutritive.
Zațul de cafea poate avea un impact semnificativ asupra calității solului. Anumite plante precum roșiile sau afinele cresc mai bine în solul acid, iar în cazul în care solul din grădină este mai alcalin, puteți schimba acest lucru amestecând rămășițele de cafea în sol înainte de plantare sau presărându-le deasupra.
Mulți nu știu, însă coaja de banană este o sursă excelentă în potasiu, nutrient adorat de plante. Tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați coaja cu puțină apă, urmând să fie introdusă în sol. O altă sursă bogată în potasiu se regăsește în cenușa de lemn, astfel dacă aveți o sobă sau un șemineu în funcțiune, nu ezitați să hrăniți pământul.
Infuzia pe bază de mușețel este excelentă pentru combaterea infecțiilor bacteriene și fungice. Pulverizați soluția direct pe frunze la fiecare câteva zile, până când problema este rezolvată.
Sucul de lămâie amestecat cu apă poate ajuta la controlul infestării de furnici. Aveți grijă să aplicați amestecul numai în zonele infectate și clătiți-le odată ce dăunătorii au dispărut. Împrăștierea cojilor de citrice, inclusiv cele de portocale, în jurul grădinii poate îndepărta și alți dăunători.