Cum puteți uda plantele în timp ce sunteți plecat în vacanță

Ați muncit din greu pentru a vă cultiva plantele de apartament astfel încât să oferiți încăperilor un aspect inedit. Însă cum procedați în contextul în care veți fi plecat câteva zile? Iată câteva metode eficiente pentru a vă menține plantele sănătoase în timp ce sunteți departe de casă. 

O modalitate des practicată și destul de eficientă este udarea prin picurare constantă. Pentru aceasta, aveți nevoie de un recipient mare de apă, cum ar fi o vaza sau o găleată, și o frânghie de bumbac. Tăiați o bucată de frânghie de bumbac suficient de lungă pentru a se încadra între fundul recipientului de apă și solul plantei. 

Luați un capăt al frânghiei și împingeți-l cu câțiva centimetri sub suprafața pământului, aproape de plantă. Aveți grijă să nu deranjați rădăcinile plantei. Așezați celălalt capăt al frânghiei în fundul recipientului de apă și umpleți-l cu apă. Asigurați-vă că frânghia atinge fundul recipientului. Prin acest mod, franghia de bumbac va scoate apa încet, menținând un nivel constant de umiditate în sol. 

O altă metodă de udare poate fi cea a sticlei găurite. Începeți cu o sticlă de plastic curată și goală. Pentru un recipient mic spre mediu, o sticlă de apă va funcționa foarte bine. Faceți câteva găuri de scurgere în sticla aproape de vârf. Înainte de a pleca în vacanță, udati planta în mod normal, după cum obișnuiți. Umpleți sticla de plastic cu apă, apoi întoarceți-o rapid și introduceți-o în primii câțiva centimetri de pământ.

Asigurați-vă că sticla nu este prea aproape de planta și că sticla este suficient de adâncă încât solul să acopere găurile. Apa va scurge încet din sticlă pe măsură ce solul se usucă. Pentru ghivece mai mari, puteți folosi o sticlă de vin goală. Tot ceea ce trebuie să faceți este să umpleți recipientul, să așezați degetul mare peste deschidere înainte de a-l întoarce și de a-l al introduce în pământ.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>