Cum arată cele mai scumpe plante de apartament pe care oamenii chiar le cumpără

Se pare că există în lume colecționari care plătesc mii de dolari pentru anumite specii de plante. Având în vedere restricțiile împotriva răspândirii de Covid, unii grădinari au dezvoltat o pasiune pentru plantele de apartament rare, care pot ajung să coste sume mari de bani. 

Printre cele mai râvnite soiuri se află și monstera adansonii variegata, o plantă de interior care atinge prețuri de peste 38.000 de dolari, însă numai exemplarele care prezintă  frunze parțial albe, cunoscute sub numele de variegare. Deși pentru unii prețul poate părea exagerat, aceste plante sunt incredibil de rare în sălbăticie și devin atât de îndrăgite încât cei mai mulți colecționari nu se mai uită la preț.

Philodendron joepii este un alt exemplar extrem de rar și căutat, denumită după naturalistul olandez care a descoperit-o crescând pe un furnicar în Guyana Franceză în 1991. Planta este, cel mai probabil, un hibrid între două specii cunoscute anterior, deci este prea nouă pentru a apărea pe lista tuturor speciilor. Până în prezent, s-au găsit doar două astfel de exemplare în natură, iar pe piață, prețul ochilează între 1.500 și 4.000 de dolari.

De asemenea, philodendron subincisum se clasează în topul celor mai rare plante de interior, dar care poate fi cultivată foarte ușor și poate fi găsită în câteva colecții din Florida. Frunzele mari pot avea de la 2 până la 3 picioare lungime și 2 lățime, având frunze mari, crestate și întinse. Aspectul său inedit îmbogățește încăperea și oferă atmosfera unei grădini de vară tropicale. Prețurile unui astfel de exemplar porneste de la 200 de dolari și poate ajunge la 20.000 de dolari în forma sa originală. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>