Planta Zamioculcas (ZZ) este cea mai bună alegere atunci când vrei să redecorezi biroul

În ultimii ani, specia Zamioculcas (ZZ) a devenit una dintre cele mai populare plante de interior. Înainte de 1996, nu era cunoscută decât pe continentului african, însă acum este recunoscută peste tot lume când vine vorba de amenajări interioare sau în decorarea spațiilor de birou. Planta se acomodează la toate condițiile de lumină și nu are nevoie de apă frecvent, așa că este o alegere excelentă pentru locuitorii ocupați din mediul urban. 

Chiar dacă produc foarte rar flori, plantele din această specie sunt cunoscute mai mult pentru frunzele late de culoare verde închis și pentru dimensiunile relativ mari, obținute într-un timp destul de scurt. Frunzele pot atinge între 40-60 centimetri lungime, iar textura este una netedă și strălucitoare. 

Având rădăcini groase, asemănătoare cartofului, cunoscute sub numele de rizomi, acestea stochează apă, motiv pentru care planta poate fi adesea supusă supra-udării, dar se descurcă bine în timpul secetelor și în locurile în care udarea frecventă nu este întotdeauna ușoară. Este un alt motiv pentru care planta este perfectă pentru condițiile de interior. 

Chiar dacă oferă un aspect inovator încăperii, rețineți că frunzele și pot provoca arsuri minore și iritare la atingere. Dacă aveți animale de companie, aveți grijă să le protejați de o excursie la veterinar. În general, cel mai bine este să le atingeți dacă purtați mănuși.

Pentru a scoate în evidență potențialele beneficii oferite de această plantă, un studiu lansat de Departamentul de Științe ale Plantelor și Mediului de la Universitatea din Copenhaga a analizat o serie de plante de interior și a constatat că planta ZZ este capabilă să elimine cantități semnificative de xilen, toluen, benzen și etilbenzen din aer. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>