Sfaturi pentru a obține o producție calitativă de roșii

Nu este întotdeauna ușor să cultivați roșii în regiuni cu climat cald sau umed, deoarece temperatura ridicată împiedică dezvoltarea roadelor, iar la o umiditate excesivă, fructul tinde să crape, motiv pentru care oamenii își cultivă propriile roșii în solare, acolo unde le pot oferi condițiile de care au nevoie pentru o recoltă bogată. 

Roșiile sunt cunoscute pentru conținutul bogat în licopen, un fitonutrient responsabil pentru culoarea vie, dar și pentru rolul său de a proteja organismul împotriva anumitor tipuri de cancer. Roșiile sunt, de asemenea, bogate în vitamina A și vitamina C, care au proprietăți antioxidante, și conțin cantități mari de potasiu și vitamine B, care ajută la o bună funcționare a inimii. Astfel, dacă doriți să obțineți o cultură bogată în roșii aromate și sănătoase, trebuie să aveți în vedere următoarele sfaturi de plantare, cultivare și recoltare.

Plantați roșiile primăvara sau la începutul verii, atunci când solul se încălzește, iar temperaturile din timpul zilei depășesc 15 grade Celsius, deoarece au nevoie de razele soarelui din plin. Deci, alegeți o zonă de creștere expusă, departe de clădiri, copaci și arbuști înalți. Expunerea asigură, de asemenea, că plantele primesc o ventilație adecvată, ceea ce ajută la prevenirea bolilor comune ce se regăsesc în grădină sau solare. 

Odată ce ați plantat semințele sau răsadurile, asigurați-vă că primesc apă constant, astfel încât solul să rămână umed, și nu ud. Atenție! Solul prea umed poate duce la putrezirea rădăcinilor fungice și poate duce la fructe apoase, iar de cealaltă parte, solul prea uscat poate duce la crăparea fructelor și la putregaiul înflorit. De asemenea, evitați udarea în întregime, deoarece frunzele umede pot duce la diferite boli fungice. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>