Care sunt verdețurile potrivite pentru jardinieră?

Dacă vrei să ai la îndemână verdețuri proaspete mereu, dar stai la bloc, trebuie să știi că nu ai nevoie de o grădină adevărată pentru a face asta. Cele mai multe specii sunt ușor de cultivat și cresc destul de bine în jardiniere sau ghivece așezate pe pervaz sau pe balcon, dar trebuie să iei în considerare câteva lucruri.

Cele mai cunoscute ierburi pe care le poți crește într-un ghiveci fără probleme sunt: rozmarin, oregano, busuioc, cimbru, levănțică, măghiran, mentă, salvie, ceapa-ciorii, cimbrișor sau roiniță. Aceste plante au nevoie din plin de lumină, astfel că balconul tău  însorit poate deveni o adevărată grădină cu verdețuri. 

Dacă sunteți începător, cel mai bine ar fi să vă orientați spre răsaduri deja cultivate, însă, la un moment dat, acestea vor trebui separate și plantate puse în ghivece mai mari. În mod ideal, ați putea amesteca pământul plantelor cumpărate cu nisip în proporție de 1:1.

Plantele cu frunze mari, verzi și moi, precum busuiocul sau pătrunjelul pierd mai multă apă și trebuie udate mai des decât speciile cu frunze mici, în formă de ace sau cu perișori pecum rozmarinul, salvia sau oregano. Un plus pe care trebuie să îl știți este acela că verdețurile nu au nevoie de îngrășământ. 

După ce plantele devin sunt suficient de mari și viguroase, puteți culege ocazional  frunze și lăstari, prin rupere sau tăiere, deoarece unele verdețuri, precum busuiocul, devine mai stufos dacă rupeți regulat din vârfurile lăstarilor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>