Ghid de alegere pentru tipurile de pompe submersibile

O pompă submersibilă este un echipament esențial dacă doriți să obțineți apă dintr-o fântână, să o canalizați într-un colector sau să o folosiți pentru irigare. Este un dispozitiv simplu de utilizat și necesită întreținere limitată. Urmați acest ghid pentru a vă ajuta să alegeți pompa perfectă. Pentru a alege o pompă care să corespundă nevoilor, trebuie să determinați caracteristicile acesteia în funcție de utilizare.

În primul rând, trebuie să determinați mediul de instalare pentru a evita fenomenele de coroziune și, prin urmare, uzura prematură a pompei. Prin urmare, este esențial să se cunoască compoziția chimică a substanței care urmează să fie pompată, vâscozitatea acestuia și posibila prezență a componentelor solide. 

O cunoaștere aprofundată a tuturor proprietăților fizice ale fluidului tratat vă va permite să alegeți tehnologia ideală și materialele de construcție compatibile cu „mediul” pompat. Există tabele de compatibilitate chimică pe care trebuie să le consultați înainte de a alege carcasa pompei. Apoi, ar trebui să verificați caracteristicile legate de transportul fluidului, în special: 

Debitul de care aveți nevoie: în general măsurat în m3 / h (metri cubi pe oră) debitul influențează în mod necesar dimensiunile pompei. Capul de aspirație (înălțimea dintre orificiul de admisie al conductei de aspirație și pompă): de regulă, capul de aspirație nu trebuie să depășească 10 metri. Dincolo de aceasta, este necesar să se ia în considerare utilizarea unei pompe submersibile. Capul de refulare (înălțimea dintre pompă și ieșirea țevii de refulare): Lungimea circuitului de descărcare; Pierderile de sarcină legate de obstacolele din circuitul de pompare (supape, curbe etc.); Temperatura depinde astfel de alegerea carcasei pompei. 

Aceste valori diferite vă permit să calculați NPSHa (cap de aspirație net pozitiv disponibil) al setării, iar în funcție de acesta, puteți să alegeți o pompă adecvată, evitând orice risc de cavitație. De asemenea, va trebui să controlați eficiența, care trebuie să fie optimă cu 30% mai mult sau mai puțin decât debitul nominal dorit. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>