Ce ar trebui să știți înainte de a planta iedera englezească

Pentru grecii și romanii antici, iedera era considerată planta zeului Dionysos. Mai mult decât atât, pentru druizii păgâni planta reprezintă divinitatea feminină. În mod clar, iedera a avut un impact asupra culturilor antice, dar nu s-a oprit aici. Vița acestei specii invazive a acoperit zone întinse de pe continentul european. 

Iedera englezească (Hedera helix) este o plantă perenă veșnic verde care acționează ca o acoperire a solului, răspândindu-se orizontal și atingând 8 cm înălțime. Dar este, iedera este un adevărat „alpinist” vegetal, datorită rădăcinilor sale aeriene, care îi permit să atingă o înălțimi de 24 de metri. 

Iedera este apreciată, în special, pentru frunzișul său veșnic verde. Dacă doriți să vă îmbogățiți cu verdeață gradina sau casa, luați în considerare că cel mai bun moment pentru a planta iedera engleză este primăvara. Planta crește rapid, agresiv și este considerată invazivă în multe zone. Iedera are nevoie de protecție împotriva vânturilor de iarnă, precum și a soarelui fierbinte de vară, așa că plantați-o corespunzător. 

În cazul în care iedera se cațără deja pe unul dintre copacii din grădină și doriți să o îndepărtați, aveți mare grijă. Nu rupeți doar o bucata de viță, ci îndepărtați fiecare parte din de la baza copacului. Când este tăiată de la sol, vița rămasă ancorată în scoarța copacului se va ofili în cele din urmă și va muri. 

Această tehnică de îndepărtare este cel mai bun mod de a scăpa de plante organic, dar necesită o anumită răbdare. Va trebui să vă întoarceți an după an până când ați eliminat toată planta.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>