Ce flori tropicale poți planta în grădină

Plantele tropicale provin din acele părți ale lumii în care clima este permanent caldă și, deși nu e întotdeauna umedă, există câteva specii de plante pe care le puteți planta în propriul balcon sau grădină. Asta înseamnă că vă puteți bucura de ele în fiecare sezon cald, atât timp cât duceți recipientele în interior pe timpul iernii,  când temperaturile scad.

Urmând sfaturile noastre, ai posibilitatea de a amenaja propria grădină tropicală în miniatură. Allamanda, Datura sau Canna indica sunt doar câteva dintre multitudinea de plante tropicale care îți vor îmbogăți colțul verde cu farmecul ţărilor îndepărtate.

Trompeta aurie – venită tocmai din America Latină, Allamanda, cunoscută sub numele de trompeta aurie, are nevoie de multă lumină şi de o umiditate ridicată a aerului. Ideal ar fi să o plasați într-un recipient de dimensiuni mai mari, într-un sol uşor nisipos, bine drenat, dar care trebuie menţinut permanent umed. În condiţii optime, planta își va oferi flori delicate și parfumate, galbene sau roşii, care înfloresc tot timpul anului și care pot atinge o înălțime maximă de 10 cm. Atenţie, este de menționat faptul că toate părţile plantei sunt toxice, iar seva lăptoasă provoacă iritații grave la nivelul pielii. 

Datura – cunoscută şi sub denumirea de trompeta îngerului, planta este mai mult o necesitate. Florile sale puternic parfumate se deschid odată cu lăsarea serii şi rămân aşa până în dimineaţa următoare. Cu textura lor moale și catifelată, împodobesc aproape toate grădinile şi terasele, având în vedere că nu este deloc o plantă pretenţioasă. Ceea ce trebuie să știți este că preferă locurile însorite şi apă din abundenţă, astfel că în lunile secetoase trebuie udate zilnic. Se înmulţesc prin seminţe sau butaşi și, foarte important, nu trebuie atinsă sau consumată deoarece este în întregime toxică.

Canna indica – a fost o plantă destul de populară în perioada victoriană, găsindu-se la fiecare pas în grădinile din Europa şi America. Cnna indica are frunzele mari de culoare verde sau maro roșcat. Florile sale bogate de culoare roşu, galben sau portocaliu sunt des întâlnite în parcuri sau în spaţiile verzi. Are nevoie de un sol bogat şi bine drenat, astfel că cel mai indicat ar fi să adăugați îngrăşământ cel puțin o dată pe lună.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>