Cum se pot adapta proprietarii de case la incendiile sălbatice

Având în vedere că tot mai multe incendii sălbatice ajung să se dezlănțuie în mod necontrolat, decât au făcut-o în trecut, experții spun că este timpul să schimbăm modul în care ne luptăm împotriva lor. Bătălia începe acum acasă, unde locuiesc oamenii, înainte ca o scânteie să aprindă vreodată o flacără într-o pădure din apropiere, relatează The Verge. 

Până de curând, eforturile de a ține dezastrele la distanță s-au concentrat în mare măsură pe prevenirea și combaterea flăcărilor din zonele sălbatice. Acest lucru include consolidarea forței de stingere a incendiilor și gestionarea pădurilor, astfel încât vegetația uscată să nu devină o amenințare. Având în vedere că schimbările climatice alimentează de la an la an incendii tot mai intense, comunitățile trebuie acum să se adapteze la posibilele amenințări. 

California este unul dintre statele supuse incendiilor sălbatice, dar care au demarat deja planuri de implementare a standardelor de construcție pentru siguranța la incendiu. În 2008, California a creat un nou cod de construcție care necesită structuri rezistente la foc. Acest lucru s-a dovedit a fi un succes când cel mai distructiv incendiu din istoria Californiei, Camp Fire, a distrus regiunea Butte în 2018. Peste jumătate din casele construite după 2008 au rămas în picioare, conform unei analize McClatchy. 

Dincolo de utilizarea materialelor care nu iau foc cu ușurință, proprietarii trebuie să aibă în vizor crearea unui „spațiu apărabil” și la exterior. Proprietarii de case ar trebui să aibă o zonă tampon în jurul casei lor, lipsită de vegetație sau alte materiale care ar putea deveni combustibil uscat, potrivit experților.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>