Piper negru în maşina de spălat?

Potrivit bloggerilor, adăugarea unei lingurițe de piper negru măcinat în detergentul pentru rufe împiedică decolorarea hainelor în timpul spălării. Acest lucru se datorează faptului că acționează ca un exfoliant natural, eliminând cu ușurință reziduurile de săpun, ceea ce, aparent, cauzează estomparea în primul rând. Și nu, hainele tale nu vor ieși mirosind ca solnița de piper. Cei care folosesc această metodă spun că piperul este eliminat complet în timpul ciclului de spălare. 

Dacă hainele tale își pierd din culoare chiar și după prima spălare, trebuie să știți că lipsa străluciri a fost cauzată de reziduurile de detergent rămase pe rufe. Potrivit surselor, piperul acţionează ca un agent abraziv şi îndepărtează resturile de săpun din fibrele hainelor. În cazul în care particule de detergent rămân pe lenjerie, culorile se estompează. O singură linguriță de piper adăugată în detergent  este de ajuns să combată decolorarea hainelor. 

În multe zone ale țării apa are un procent mai ridicat de săruri de calciu şi de magneziu, făcând-o un lichid mai dur. În acest caz, sărurile se depun pe cuva mașinii sau chiar pe rezistențe, scurtându-i durata de funcționare. Dacă ești curios să afli cât de dură este apa pe care o folosești, încearcă acest truc: spală un pahar cu apa de la robinet şi pune-l la uscat. Dacă pe pahar rămân urme albe, acestea indică abundența sărurilor minerale. Poți adăuga o lingură de boabe de piper în mașina de spălat pentru a deduriza apa.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>