Povești de primăvară: cele mai cunoscute soiuri de ghiocei

Există mai multe soiuri de ghiocei. Înflorind din ianuarie până în martie, aceștia, denumiți și vestitorii primăverii, variază în înălțime, dimensiune, formă și varietate. Florile de ghiocei, indiferent de soi, aparțin genului Galanthus și sunt plante originare din Orientul Mijlociu și Europa. 

Destul de timpuriu, viguros și parfumat, Galanthus ‘Atkinsii’, cunoscut sub numele de „mierea parfumată”, are petale distincte, lungi și subțiri. Fiecare petală interioară are un vârf verde, în formă de inimă. Selecția se distinge și prin faptul că o margine a uneia dintre cele două frunze este de obicei pliată înapoi. 

„Galanthus elwesii” dezvăluie frunze largi, cenușii, una înfășurată în jurul celeilalte la bază. Florile au petale exterioare ovale, de culoare alb pur și măsoară aproximativ 2,5 cm lungime. La vârful fiecare petală interioară se distinge un „V” inversat de culoare verde, dar care nu acoperă niciodată mai mult de jumătate din petală. Înflorește ocazional toamna, dar mai mult în luna februarie. Crește sălbatic în sudul Turciei. 

Înflorit în februarie și martie, Galanthus ‘Magnet’ este unul dintre cei mai eleganți ghiocei. Este remarcat pentru tulpina sa neobișnuit de lungă, care ține floarea la distanță, dansând în șoaptă de adiere. Este un hibrid între soiurile G. nivalis și G. plicatus și se distinge printr-un  mic semn verde situat la vârful petalelor interioare. Frunzele sunt înguste și cenușii, iar  înălțime ajunge până la 25 cm. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>