Conservarea recoltei: cum putem preveni inrosirea alimentelor din propria grădină

Risipa de alimente este o problemă majoră în agricultură și în case. Dacă vă cultivați propriile fructe și legume, ultimul lucru pe care îl doriți este să lăsați munca grea să se piardă. Prevenirea acestui obicei alimentar începe de la alegerea plantelor pentru recoltă și până la conservarea roadelor. Iată câteva sfaturi oferite de specialiști în permacultură, un domeniu important pentru care dețin case, grădini și terenuri arabile. 

Gândiți-vă la modul în care puteți crea sisteme care nu oferă hrană pentru azi și mâine, ci soiuri care se pot adapta și schimbărilor climatice. Dacă faceți alegerile potrivite, puteți obțineți un randament cât mai bun posibil în ceea ce privește recolta și modalitățile acesteia de conservare. 

Oamenii pot avea deseori mai multe semințe decât au nevoie cu adevărat pentru propria grădină. Semințele sunt de obicei viabile doar pentru o anumită perioadă de timp, deci un schimb între gospodării poate evita risipa acestora. Din nou, cooperarea și colaborarea pot fi esențiale. Reziliența înseamnă găsirea de modalități prin care comunitățile pot lucra împreună, adică pot face schimb de ajutor, de abilități și de cunoștințe.

Uneori lucrurile nu merg conform planului, însă dacă ne orientăm către o abordare organică și holistică a îngrijirii plantelor și a combaterii dăunătorilor, putem reduce șansele de risipă. Îngrijirea solului, adică utilizarea metodelor fără săpătură, utilizarea unui management eficient al apei, atragerea faunei benefice sau rotația culturilor sunt doar câteva dintre strategiile care ajută la prosperitatea culturilor dintr-o grădină. 

Culturile succesive pot ajuta la răspândirea recoltelor, asigurându-vă că aveți alimente gestionabile în orice moment. Aceasta este o strategie utilă pentru salată și ridichi cu creștere rapidă. De asemenea, perioadele de recoltare pentru anumite culturi pot ajuta la evitarea exceselor. Un exemplu în acest sens este cultivarea fructelor moi, cum ar fi căpșunile sau zmeura în diferite locații, astfel încât acestea să producă mai mult pe o perioadă mai lungă de timp. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>