Tot mai mulți oameni vor mașini de spălat cu filtre din microfibră

În 2014, un ecolog pe nume Mark Browne și-a dat seama că microfibrele din plastic, provenite din îmbrăcăminte sintetică, contaminează țărmurile și căile navigabile din întreaga lume. The Guardian descrie cercetările sale drept „cea mai mare problemă de mediu de care nu ai auzit niciodată”. 

Un sondaj recent efectuat pe un eșantion de aproximativ 33.000 de oameni din Europa, Canada, Australia și Statele Unite și-a propus să determine exact ceea ce oamenii știu și gândesc despre această formă aproape invizibilă, dar omniprezentă de poluare. Condus de PlanetCare, o companie slovenă care produce un filtru din microfibră care poate fi adăugat cu ușurință la orice mașină de spălat, sondajul a arătat că oamenii sunt mult mai conștienți de efectele negative ale îmbrăcămintei lor decât se așteptaseră inspectorii. 

Mai mult de jumătate (56%) dintre respondenți sunt conștienți de faptul că hainele sintetice degajă mici bucăți de plastic în spălătorie și că acestea pot ajunge să polueze râurile, lacurile și oceanele. Un procent de aproximativ de 97% au declarat că vor cumpăra o mașină de spălat echipată cu un filtru din microfibră și 96% au considerat că ar trebui să fie responsabilitatea producătorului să adauge astfel de filtre în mod implicit.

Conștientizarea este primul pas în rezolvarea unei probleme, astfel că informațiile obținute în urma sondajului au oferit vești bune pentru o planetă care are nevoie disperată de măsuri pentru susținerea sustenabilității. Cu cât oamenii știu mai multe despre poluarea cu microfibre, cu atât vor înțelege mai mult severitatea acesteia, și cu atât mai mare va fi impulsul pentru un design și soluții mai bune. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>