Cum poți obține compostul ideal pentru grădină ta

Înființarea unor sisteme adecvate de compostare și recoltare a apei de ploaie sau de gestionare a acesteia ar trebui fie o prioritate pentru grădinari. Cu toate acestea, deși sunteți un expert în grădinărit, sistemele de bază pot beneficia în continuare de unele îmbunătățiri. Citiți mai departe pentru a afla ce tip de compostare este potrivit pentru grădina dumneavoastră, potrivit experților.

Compostarea în loc 

Este important să ne amintim că descompunerea este un proces natural. Când vorbim despre compostare, ceea ce încearcă experții să facă cu adevărat este să rafineze acest proces. Compostarea în loc se referă la așezarea unui așternut de frunze și alte resturi pe pământ în jurul plantelor. De asemenea, putem decide să dăm naturii o mână de ajutor prin strategii, cum ar fi tăierea și aruncarea plantelor dinamice cu acumulator pentru a permite nutrienților pe care îi conțin să revină în sistem.

Alteori, s-ar putea să dorim să valorificăm procesele ecosistemelor naturale pentru a crea noi paturi pentru o grădină de bucătărie sau pentru a gestiona și îmbunătăți solurile din zonele anuale de producție în timp. 

Mai mult, pentru a crea noi paturi de compost sau pentru a gestiona și îmbunătăți solurile din zonele anuale de producție în timp, putem acoperi materialele organice pentru a le defalca în paturi fără săpături (o formă de grădinărit pentru conservarea solului). Acest lucru este la fel ca și compostarea într-o grămadă separată sau într-un coș separat, dar are loc în cazul în care plantele cresc, mai degrabă decât într-o locație separată. 

Compostarea la cald 

O altă opțiune pentru a distruge semințele și agenții patogeni de buruieni este de a crea un sistem specific de compostare la cald. După cum sugerează și numele, sistemele de compostare la cald sunt pur și simplu sisteme în care se mențin temperaturi mai ridicate. Obiectivul este de a oferi condiții optime care să permită încălzirea materialelor care se descompun. Este mult mai rapid decât alte forme de compostare, însă este necesară mai multă grijă pentru a crea mediul ideal de descompunere la temperaturi mai ridicate. 

Vermicompostarea 

O altă metodă durabilă presupune folosirea viermilor de compostare speciali. Aceștia necesită condiții specifice, dar acolo unde sunt îndeplinite, viermii îmbunătățesc aerarea în compost prin tunelarea acestuia și îmbogățesc compostul finit. Totuși, este important să rețineți că viermii pot fi sensibili la ceea ce se adaugă în sistem. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>