Sfaturi pentru plantarea semințelor fără a utiliza plastic

Reducerea consumului de plastic din gospodărie reprezintă un pas înainte către abordarea metodelor mai durabile de grădinărit. Plantarea, politelele și serele sunt un bun exemplu de utilizare a plasticului, astfel că eliminarea oricărui articol este mai mult decât necesar. 

Tăvi pentru semințe fără plastic 

În mod tradițional, tăvile de semințe din lemn erau mult mai frecvente înainte ca cele din plastic să apară, însă ne putem întoarce la utilitatea celor dintâi, făcându-le astăzi o soluție mai viabilă în contextul poluării. 

Ghivece biodegradabile 

Ghivecele din plastic pot prolifera rapid într-o grădină, motiv pentru care ar trebui să le folosim cât mai mult timp posibil de la achiziție, însă odată cu degradarea, trebuie să ne orientăm către ghivece biodegradabile pentru plantarea semințelor. 

Recipientele din cocos și alte opțiuni biodegradabile devin tot mai disponibile, însă până a cumpăra vase noi, gândiți-vă la ce ați putea folosi deja, uitându-vă în jurul casei. Tuburile pentru role de toaletă, cutii pentru ouă și alte recipiente mici de carton, ziare, resturi de hârtie și chiar coji de ouă sau jumătăți de coji de fructe pot fi transformate în ghivece de însămânțare pentru o diversitate de plante.

Blocante de sol

În loc să folosim dopuri sau ghivece din plastic, putem lua în considerare și faptul de a nu folosi ghivece la plantarea semințelor, folosind un blocant de sol, acel dispozitiv folosit pentru a presa blocuri mici de sol sau amestec de ghiveci. Acestea sunt disponibile pentru vânzare, dar din nou, este ușor să-l creați singur din materialele pe care le aveți acasă. 

Paturi de creșă și semănat direct 

Este posibil să nu aveți nevoie întotdeauna de tăvi de semințe sau vase de început. În anumite locații și perioade ale anului, însămânțarea directă trebuie luată în considerare, fiind o metodă ideală de a reduceți utilizarea plasticului în grădină. 

Luați în considerare crearea unui pat de pepinieră sau a unui pat de semințe, fie într-o zonă desemnată a grădinii, fie într-o zonă de creștere sub acoperire, fie într-un cadru rece. Răsadurile tinere pot germina și pot fi mutate în alte zone odată ce sunt suficient de mari pentru a fi manipulate.

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>