Top 3 plante de apartament pentru începători

Plantele de apartament au devenit tot mai căutate, iar motivele sunt numeroase: pot fi folosite pentru înfrumusețare, pentru decor, pentru purificare a aerului sau ca sursă de nutrienți. Oricare ar fi motivul pentru care vreți să faceți această achiziție, este esențial să solicitați avizul unui expert. 

Ceea ce determină dacă o plantă va muri sau va continua să trăiască este soiul pe care îl alegeți, mediul în care va fi plasată, cantitatea de apă și lumina soarelui de care are nevoie. Iată primele trei plante de apartament pentru începători recomandate de experți:

Planta ZZ – este adesea confundată cu o plantă artificială datorită frunzelor sale strălucitoare. Se spune că îmbunătățește calitatea slabă a aerului și chiar funcția cognitivă, în timp ce oferă un design aparte camerei. Iubește solul uscat și lumina soarelui indirectă, dar poate supraviețui și într-un mediu cu lumină scăzută. Specialiștii recomandă cu tărie plantarea acesteia numai în ghivece cu găuri de drenaj, susținând că udarea excesivă este cea mai ușoară modalitate de a ucide o plantă. 

Pothos – dacă nu acorzi adesea importanță anumitor lucruri, această viță șerpuitoare de frunze în formă de inimă ar putea fi planta ideală pentru tine. Pothosul crește rapid și se acomodează excelent în ghivecele suspendate. Ajută la eliminarea poluanților din aer, cum ar fi monoxidul de carbon, făcând aerul din interior mai sigur de respirat. Venind în diferite striații de galben, alb sau verde, plantele pothos se acomodează oricărei încăperi, completând designul acesteia. 

Planta șarpe – având în vedere că produce oxigen pe tot parcursul zilei și nopții, planta are un potențial ridicat în a îmbunătății calitatea somnului. Aceste soiuri pot supraviețui în lumină extrem de redusă și, spre deosebire de celelalte, planta șarpe are o textură mai suculentă care îi permite o creștere masivă în înălțime. Este, de asemenea, rezistentă la secetă și, în anotimpul rece, rezistă și două luni fără a fi udată. 

Sursă: architecturaldigest.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>