Idei pentru o grădină frumoasă de iarnă

Iarna poate fi o perioadă mai puțin prielnică pentru îngrijirea grădinilor, însă există o mulțime de modalități realizabile prin îți poți amenaja curtea, astfel încât să te bucuri pe tot parcursul sezonului rece. Ideile de la baza unei grădini de iarnă bine concepute pot fi pline de frunziș elegant, architectural, tulpini vibrante și culori dramatice, oriunde ai locui.

Copacii, arbuștii și plantele cățărătoare veșnic verzi vor fi mereu elementele cu viață din grădina ta, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Nu numai că adaugă culoare în lunile cele mai reci, dar oferă și adăpost pentru o serie de animale sălbatice. Coniferele, iederele și arbuști precum Holly, Berberis și Mahonia, sunt considerați soldații rezistenți din grădină pe timp de iarnă. 

Plantați copaci și arbuști de foioase pentru scoarța și pentru ramuri lor cu aspect inedit. Există o serie de specii care arată foarte frumos în lunile de iarnă, fiind atrăgătoare în special pentru coaja lor sau pentru ramurile lor colorate, cu forme interesante. Mestecenii, cu coaja lor albă, sunt printre preferații designerilor de grădini. Să nu uităm nici de sălcii care au, de asemenea, tulpini atractive. Copacii cu forme plângătoare și soiurile contorsionate precum Corylus avellana „Contorta” sau alunul tirbușon, adaugă mult interes unei grădini în sezonul rece. 

Încă un lucru pe care îl puteți face pentru a vă înfrumuseța curtea este introducerea unor arbuști fructiferi de toamnă și iarnă. Pentru a păstra un echilibru, ideal ar fi să includeți o mulțime de plante care sunt atât productive, cât și atrăgătoare vizual. Arbuștii care fructifică toamna își vor păstra adesea unele dintre fructele sau boabele mult timp iarna, cum ar fi măceșele, fructele de soc și alte fructe de pădure. Există o mulțime de alte plante cu roade necomestibile care pot însufleți o grădină pe timp de iarnă. Pyracantha și fructele de pădure sunt doar două exemple sugerate de specialiștii în decorațiuni exterioare. 

În multe zone, veți putea include câteva plante care înfloresc mai devreme, uneori cu mult înainte ca primăvara să înceapă cu adevărat. Ghioceii sunt una dintre primele flori care apar, urmați rapid de alți bulbi înfloriți de primăvară. Mahonias, hamamelis, daphnes, coacăz înflorit și forsythia sunt câteva dintre restul plantelor care deservesc cei mai timpurii polenizatori ai anului. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>