Creștere și înflorire cu succes: bulbii de Amaryllis vor înfrumuseța casa an de an

Deși ne aflăm în luna octombrie și pare puțin cam devreme să menționăm sărbătorile de iarnă, dacă te gândești cum să dai viață casei tale în sezonul rece, printr-un decor viu și colorat, atunci este timpul să cauți cât mai multe informații despre bulbii Amaryllis. Nu uitați că un ghiveci divers colorat poate fi un cadou autentic pentru cei apropiați. 

Deci de ce ai nevoie?

În primul rând, interesati-vă de unde puteți cumpăra acești bulbi de Amaryllis rezistenți la anotimpul rece. Îi puteți găsi și sub numele de Hippeastrum, iar pe lângă soiurile tradiționale cu flori roșii și roz, cum ar fi „Royal Velvet”, care este un purpuriu intens de Crăciun, acestea vin și în alb pur, cum ar fi „Mont Blanc”, sau într-un roz deosebit, numit „Apple”. Însă pentru ceva cu totul deosebit, căutați bulbi de culoare „Evergreen”, asemeni lămâilor verzi, o nuanță care ar putea completa perfect un design contemporan. 

Plantați, udați, creșteți! 

Dacă bulbii nu vin în ghiveci, plantați-i într-un recipient de circa 15-20 de cm. Ghivecele mai grele sunt de preferat, deoarece nu se pot răsturna sub greutatea florilor. Plantați bulbul cu capătul ascuțit în amestec, împachetați ușor solul în jurul bulbului, astfel încât aproximativ o treime să rămână deasupra liniei solului. Important: nu folosiți pământ din grădină, deoarece apa nu se va scurge corespunzător.

Așezați vasul într-o zonă de interior, dar puternic luminată. Udați puțin câte puțin până observați o creștere de 6 cm. Pe măsură ce planta crește, întoarceți ghiveciul periodic pentru a încuraja tulpinile florilor să crească drepte. Mugurii de flori vor apărea în partea de sus a fiecărei tulpini, urmați de o expoziție florală încântătoare. Pentru a prelungi înflorirea, feriți ghiveciul de lumina directă a soarelui.  

Bulbii de Amaryllis vor înflori an de an 

Păstrați bulbul într-un loc răcoros, întunecat și uscat, timp de minim opt săptămâni. Apoi, cu aproximativ șase până la opt săptămâni înainte ca planta să înflorească din nou, plantați bulbul într-un recipient cu sol proaspăt și repetați aceeași pași. Urmând aceste linii directoare de îngrijire standard, vă puteți bucura de aceste flori an de an. 

Sursă: independent.ie

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>