Satin Pothos: considerată planta de apartament a săptămânii

Cunoscută popular sub denumirea de viță de vie argintie, photosul din satin argintiu este o plantă de apartament ușor de întreținut, dar care contribuie cu succes la crearea unui colț verde al casei. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a obține frunzele în formă de inimă, netede și mătăsoase la atingere, cu accente argintii, este să uzi planta nu mai mult de o dată pe săptămână. 

Așezați-o într-un ghiveci cu drenare și poziționați-o în lumina indirectă a soarelui. De asemenea, dacă sunteți un iubitor al animalelor de companie, asigurați-vă că planta nu va intra în contact cu acestea, deoarece frunzele produc o substanță toxică care poate fi letală. 

Motivele pentru care te vei îndrăgosti de vița de vie argintie 

Frunzele atractive în formă de inimă ale plantei sunt acoperite cu pete argintii care oferă un aspect plăcut încăperii. Va supraviețui stilului tău de viață aglomerat și va continua să dăruiască prosperitate. Lumina indirectă este perfectă, deci puteți așeza planta lângă o fereastră însorită sau pe un pervaz orientat spre est sau vest. Dacă este expusă la prea mult soare, există riscul ca frunzele să se usuce. Potosul din satin arată grozav așezat pe un raft înalt!

Plante încântătoare și responsabilități mici? 

Mutați planta într-un ghiveci mai mare primăvara. Folosiți un recipient cu doar 4-6 centimetri mai înalt, deoarece unul de dimensiuni mai mari va reține mai multă apă decât are nevoie. Dacă doriți să utilizați un recipient decorativ fără găuri de drenaj, introduceți un ghiveci simplu de pepinieră. Puteți adăuga pietricele mici pe fundul vasului pentru a menține recipientul interior deasupra apei de drenaj. 

Problemele întâlnite, de obicei, la creșterea acestui soi de plante apar la nivelul frunzelor. Vârfurile maro pot fi cauza unui aer uscat, iar cele de culoare galbenă sunt un simptom al excesului de apă. Totodată, porțiunile maronii, înconjurate de halouri galbene, indică pete bacteriene. Tăiați frunzele afectate și aveți grijă să nu udați frunzele. 

Sursă: guide-to-houseplants.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>