Agricultorii din Marea Britanie speră să revitalizeze interesul pentru țesăturile de in și urzici

Cerinţe vitale pentru supraviețuire, cum ar fi hrana, adăpostul și îmbrăcămintea obișnuiau să fie satisfăcute în cea mai mare parte de natură. În unele părți ale lumii, plantarea de culturi tradiționale a căpătat un interes tot mai mare de la an la an.

Anumite regiuni din Marea Britanie, inclusiv Blackburn, Manchester, Lancashire și părți din estul Scoției, au fost cândva în centrul producției globale de textile. Cu toate acestea, după cel de-al Doilea Război Mondial, industria a intrat brusc într-un declin, deoarece producția s-a mutat în străinătate din motive de reducere a costurilor. British Textile Biennial 2021 și Festival de in din Scoția, care au avut loc luna trecută, au revitalizat din nou interesul pentru textilele de origine. 

Cultivarea inului, cultura uitată a Marii Britanii

Inul a fost cultivat pentru prima dată în epoca bronzului, recolta fiind destinată producției de lenjerie din insulele Britanice. Designerul de modă Patrick Grant, cunoscut pentru serialul de televiziune „The Great British Sewing Bee”, a fost implicat într-un proiect sustenabil, denumit Homegrown Homespun, prin care se încurajează cultivarea de in și gută (o plantă care produce vopsea albastră) în Blackburn, Lancashire. 

O parte din lenjeria creată de pe urma culturilor a fost expusă la Muzeul și Galeria de Artă Blackburn în cadrul evenimentului British Textile Biennial 2021. Mulți speră că inul își poate găsi locul din nou în fermele britanice și că hainele pot fi din nou cultivate și fabricate pe pământul britanic. 

Cultivarea urzicilor pentru textile 

Inul nu este singura fibră utilizată în textile. Există, de asemenea, în rândul englezilor un interes deosebit în cultivarea urzicilor comune. Acest concept de utilizare a urzicilor pentru textile nu este nou. La fel ca inul, soiuri de urzici din întreaga lume au fost folosite la fabricarea țesăturilor de-a lungul mileniilor. Există dovezi relevante care atestă utilizarea urzicilor pe scară largă în Scoția, înainte de a începe cultivarea inului. 

În prezent, o parte dintre agricultorii și grădinarii Regatului Unit militează pentru reluarea acestui obicei sustenabil de producție a textilelor. Experimentează, de asemenea, utilizarea de fibre din urzică și alte materiale cultivate local, precum și tehnici și strategii folosite în sfera creațiilor vestimentare. Privind istoria textilelor din Marea Britanie, ne putem inspira în a crea un viitor mai durabil. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>