3 plante vibrante care atrag pasărea colibri

Ce poate fi mai frumos decât să privești păsări colibri vesele fluturând în jurul grădinii tale? Pentru a-și menține metabolismul rapid în funcțiune, păsările colibri trebuie să mănânce aproximativ la fiecare 10 minute. Iată câteva plante cu un conținut bogat de nectar pe care le poți adăuga cu ușurință în grădina casei tale. Atenție, unele dintre plantele de pe această listă sunt toxice pentru animalele de companie. 

Balsamul de albine (Monarda didyma)

Originară din America de Nord, planta este favorită printre toate tipurile de polenizatori. Florile lor viu colorate au o formă deschisă, cu petale tubulare, care înfloresc de la începutul lunii iunie până la sfârșitul verii. Această plantă oferă una dintre cele mai uimitoare flori, într-o varietate de culori, pe care albinele și păsările colibri le îndrăgesc nespus. Considerată o plantă medicinală, Monarda didyma poate fi folosită în amestecurile preferate de ceai. 

Mândria Madeiței (Echium candicans

Cu frunzele lor verzi argintii și cu vârfurile sale conice care înfloresc de la începutul primăverii și până în sezonul estival, Mândria Medeiței va atrage cu siguranță un număr mare de păsări colibri în grădina ta. Au o întreținere redusă și cresc la înălțimi de 5-6 picioare, atingând chiar și 10 picioare. Având o creștere incredibil de rapidă, aceste plante veșnic verzi sunt tolerante la secetă și rezistente la căprioare sau alte animale sălbatice. 

Phlox de grădină (Phlox paniculata)

Păsările colibri nu pot rezista mirosului dulce al acestor plante perene populare, în special datorită sezonului lor lung de înflorire, care ține de la mijlocul verii până la jumătatea toamnei. Folosite în mod obișnuit ca plantă de graniță, florile phlox de grădină variază de la nuanțe de alb și lavandă, până la roz și roșu. Această specie are nevoie de o circulație bună a aerului, însă trebuie să le țineți departe de mucegai și de putregaiul rădăcinilor. Se recomandă să nu udați în planta în exces. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>