Ce este aceea o bioregiune și de ce contează atât de mult în designul unei grădini?

Bioregionalismul este un concept interesant și destul de răspândit, care ne-ar putea ajuta să ne îndreptăm către o societate bazată pe o bună armonie cu lumea naturală. O bioregiune este o zonă în care granițele sunt definite prin caracteristici topografice și biologice naturale. Această abordare își propune să lege umanitatea de mediul natural înconjurător, creând legături puternice între oameni și mediul în care trăiesc, găsind cele mai bune soluții de conviețuire. 

Bioregionalismul poate implica, de asemenea, examinarea modului în care umanitatea a interacționat în mod tradițional cu peisajul și analizarea modelelor de utilizare a terenurilor și a sistemelor sociale referitoare la cadrul natural. Aruncați o privire holistică asupra locului în care trăim și asupra modului în care ne încadrăm, atât ca specie, cât și ca indivizi. Aceasta este o abordare care își propune să ne ajute să găsim și să înțelegem locul nostru în lume, să lucrăm în armonie cu mediul înconjurător și să lucrăm cu alții care trăiesc în aceleași condiții de mediu ca și noi. 

Legătura dintre bioregionalism și designul grădinii

De-a lungul anilor, ne-am dat și singuri seama că o privire de ansamblu este extrem de importantă în designul grădinii și nu numai. Înainte de a începe să elaborăm cel mai bun design pentru o anumită bucată de pământ, trebuie să ne uităm la modelele și fluxurile care îl înconjoară. Recunoașterea bioregiunii în care ne aflăm poate fi un pas crucial în determinarea celor mai bune modele de grădină. Cel mai evident, bioregiunea noastră va fi definită de climă, geografie și hidrologie. Trebuie să ne uităm la factori precum lumina soarelui, vântul și apa, considerate forțe direcționale sălbatice care acționează pe amplasament.

Dincolo de recunoașterea bioregiunii, trebuie să privim imaginea de ansamblu examinând modelele de creștere a plantelor. În grădini, poate fi benefică imitarea ecosistemelor naturale, creând în același timp sisteme care pot satisface din abundență propriile noastre nevoi. Dacă, de exemplu, locuiți într-o bioregiune în care predomină dealul sau pădurea, grădinăritul forestier ar putea oferi cele mai bune soluții pentru spațiu.

Zonele de tranziție între ecosisteme

O abordare bioregională înseamnă examinarea cunoștințelor și istoriei locului, precum și recunoașterea impactului uman contemporan asupra pământului. Poate fi util să ne uităm la darurile pe care natura ni le oferă și să ne gândim la ce putem oferi naturii în schimb, indiferent de locul în care trăim. Soluțiile pe care le modelăm trebuie să aibă în vedere umanitate ca parte a sistemelor naturale, nu ca pe ceva distinctiv. 

Privind în profunzime bioregiunea în care ne situăm și adoptând concepții moderne despre cum ar trebui să gândim despre locul în care trăim, putem găsi cel mai bun design pentru proprietățile noastre. Ne poate ghida către grădină într-un mod care respectă și recunoaște locul nostru într-o imagine de ansamblu. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>