Plante de grădină care împărtășesc secrete unei îngrijiri naturale a părului

Determinarea celor mai bune soluții pentru îngrijirea naturală a părului a fost un proces de încercare pentru multe persoane de-a lungul timpului. În locul șampoanelor comerciale, a balsamurilor sau a altor produse de îngrijire a părului, puteți folosi plante din propria grădină care vă păstrează părul curat și moale. 

Dacă sunteți un iubitor al naturii și vreți să adoptați un mod de viață mai ecologic și durabil, trecerea de la produsele comerciale la cele naturale poate fi un alt pas important. Reduceți numărul de sticle de plastic din baie și, în același timp, evitați să folosiți ingrediente dăunătoare pentru mediu. Deși ceea ce funcționează bine pentru unii s-ar putea să nu fie o reușită pentru alții, trebuie să știți că există soluții naturale pentru toate tipurile de păr. Trebuie doar să le experimentați și să vă dați seama de ceea ce vi se potrivește. 

Oțetul de mere – este un amestec excelent pentru echilibrarea pH-ului de la nivelul părului și al scalpului. În plus, vă scapă de grăsime și oferă catifelare firelor rebele. După clătire, părul să se simte mai curat și mai proaspăt. Când adăugați oțetul de miere în apă, puteți scăpa o linguriță de miere. Ajută la menținerea părului umed și este cunoscută a fi antibacteriană și antifungică. 

Rozmarin și lavandă – această combinație de plante oferă părului lung rezistență și un parfum deosebit. Mai mult, ierburile îmbunătățesc circulația de la nivelul scalpului și promovează o creștere sănătoasă a părului. Este important să rețineți, totuși, că rozmarinul va închide cu o nuanță părul deschis în timp. Adaugă lavandă și rozmarin în apa clocotită.  

Urzicile – sunt un remediu bun împotriva scalpului prea gras sau prea uscat și pot ajuta părul să crească luxuriant și puternic. Sulful, siliciul și alte substanțe din componența plantei întăresc firele de păr. Adăugați urzici alături în combinația de rozmarin și lavandă menționată mai sus. 

Folosiți o perie cu peri naturali și veți vedea că nu îndepărtează doar încurcăturile, ci ajută și la distribuirea uleiurilor naturale de la rădăcini până la vârfuri. Îngrijirea modernă a părului ne încurajează adesea să eliminăm aceste uleiuri, dar uleiurile naturale vă protejează părul și îl fac mai puternic, mai lucios și, în general, mai sănătos. 

Sursă: treehugger.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>