Cele mai bune idei pentru a-ți ilumina grădina noaptea 

Ideea unei grădinii frumos amenajate a devenit un trend în ultimii ani. Iluminatul poate aduce astfel de spații la viață și poate crește dramatic timpul pe care îl puteți petrece în aer liber cu familia și prietenii. Pentru început, împărțiți spațiul exterior în zone separate, în funcție de utilizarea și calitățile acestora, ca punct de plecare potrivit pentru iluminatul unei grădinii. 

Alege un tip de iluminat pentru fiecare zonă

Pentru fiecare dintre zonele determinate vor fi necesare diferite forme de iluminare. Spațiile  în care stați au nevoie de lumină ambientală mai blândă și mai primitoare, în timp ce zonele în care desfășurați diverse activități, cum ar fi zona de grătar, aleile sau scările, necesită o iluminare mai puternică. Este esențial să iluminați corect aceste spații delimitate, motiv pentru care felinarele ar putea fi soluția ideală.

Pentru intrarea în casa vei avea nevoie de mai multă vizibilitate. Poți instala un proiector sau spot cu un detector de prezență în acest loc. Senzorul detectează orice mișcare și se aprinde automat, fiind o modalitate eficientă de a spori securitatea casei tale.

Evidențiază elementele esențiale

Lumina este o resursă excelentă pentru evidențierea unor spații sau aspecte unice din grădină, cum ar fi trunchiul unui copac uriaș cu frunze, o fântână sau un pat de flori. Iluminarea dezvoltată a acestor locuri contribuie la frumusețea peisajului. Fiecare dintre acestea necesită o soluție diferită: poți folosi spoturi (sau chiar lumini subacvatice) de-a lungul marginii piscinei sau poți agăța felinare de ramurile copacului tău preferat. În funcție de ceea ce vă doriți, luminile sporesc atractivitatea florilor prin evidențierea vegetației sau o ascund.

Ghirlandele sunt o idee grozavă pentru iluminatul decorativ al grădinii. Sunt capabile să genereze o ambianță relaxantă datorită luminii lor calde și delicate. În plus, sunt destul de adaptabile, motiv pentru care le puteți folosi oriunde și oricând doriți. Atârnați ghirlanda peste terasă pentru a crea iluzia unui cer înstelat. 

Lumini și umbre 

Umbrele de noapte în grădină sunt necesare pentru a oferi o varietate de experiențe în fiecare colț, fie că sunt odihnitoare sau active. De la folosirea luminilor încastrate în sol până la instalarea de lămpi de înălțime mică sau medie în zonele de relaxare, există numeroase modalități de obținere a luminii și umbrelor. Controlul cantității de lumină din fiecare zonă este critică, mai ales pentru a evita supraexpunerea. 

Cu toții ne dorim să găsim o locație în curtea noastră unde să ne putem relaxa pe timp de seară. Iluminatul vă poate ajuta să îmbunătățiți peisajul și să atingeți o stare de spirit liniștită, perfectă pentru serile în care aveți nevoie să vă reîncărcați bateriile. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>