Căzi de baie rotunde – cum le integrăm în încăpere

Căzile de baie reprezintă o opțiune des întâlnită în băile românilor. Sunt ideale atât pentru băile lungi și relaxante, cât și pentru sesiunile scurte de duș. Cu toate acestea, fiindcă ocupă mai mult spațiu, sunt potrivite mai mult în băile generoase. Fără excepție, acest lucru este valabil în cazul tuturor tipurilor de căzi de baie, mai ales în cazul celor rotunde. Se integrează ceva mai greu, însă au un impact puternic asupra decorului din baie.

Deși ne-am obișnuit cu prezența căzilor dreptunghiulare în băi, la mare căutare sunt acum cele freestanding sau rotunde. Există o gamă destul de variată de căzi de baie rotunde și ovale, care pot fi incluse în noul proiect de amenajare. Au un aspect modern și oferă un plus de eleganță. În plus, se asortează foarte bine cu celelalte obiecte sanitare, care sunt de regulă rotunde, semirotunde sau ovale.

Așa cum am mai spus, astfel de căzi au nevoie de spațiu. Nu sunt o opțiune prea bună pentru băile mici, căci ocupă prea mult din locul disponibil și oferă senzația de spațiu îngrămădit. De asemenea, necesită baterii de cadă cu montaj în pardoseală sau chiar pe cadă, iar instalația trebuie să corespundă locului de montaj.

Iată ce trebuie să iei în considerare când cumperi o cadă de baie rotundă:

  • Spațiul disponibil din baie. Este nevoie să iei măsurătorile exacte, pentru a nu avea surprize neplăcute în momentul finisării băii.
  • Tipul de baterie: cu montaj pe pardoseală sau direct pe cadă. Pentru o baterie din pardoseală e nevoie de mai mult spațiu disponibil.
  • Trebuie să ai în vedere forma celorlalte obiecte sanitare. E indicat să mergi pe același stil: cadă de baie rotundă – lavoar rotund sau oval – vas de toaletă oval.
  • Trebuie să ai în vedere instalația din baie, dacă îți permite să montezi o astfel de cadă sau e nevoie de alte modificări.

Finisaje de baie în tendințe în 2022

În 2022, oamenii caută spațiile multifuncționale. Astfel că, toate deciziile se iau în funcție de confort, dar și de utilitate. Pentru baie în special, sunt la căutare elementele ce îmbină cu succes utilul cu plăcutul. Mai exact, sunt de preferat căzile de baie pentru că pot fi utilizate atât pentru sesiunile scurte de baie, cât și pentru cele lungi și relaxante.

În schimbul oglinzilor simple, sunt de preferat dulapurile cu oglindă, în care se pot depozita produse de igienă sau alte produse utile în baie. De asemenea, printre tendințele anului 2022 se află și lavoarele cu mască, care la rândul lor permit depozitarea soluțiilor și altor produse.

În ceea ce privește decorul, trebuie să știi că anul 2022 e despre mult verde, elemente din materiale naturale, tonuri calde și sustenabilitate. Astfel că, ar fi ideal să alegi obiecte sanitare de calitate, durabile și rezistente la utilizări frecvente, plante naturale pentru decor și produse ecologice, precum prosoape din bumbac, recipiente din plastic reciclat, covoraș de iută, etc.

Până de curând, baia era considerată un spațiu utilitar. Acum însă, mulți o percep ca fiind un spațiu de maximă importanță nu doar pentru nevoile de bază, ci și pentru satisfacerea altor dorințe. Mai exact, baia este percepută precum un centru SPA personal, amenajat astfel încât să ofere momente unice de relaxare chiar în propria casă.

Dacă îți dorești propriul centru SPA la tine acasă, ia în considerarea montarea unei căzi de baie rotunde. Este o opțiune interesantă din punct de vedere estetic și se încadrează foarte bine în amenajările moderne. O cadă rotundă scoate din anonimat orice baie. Are capacitatea de a schimba complet decorul, de a-l face mai fascinant și de a aduce o notă de autenticitate băii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>