„Very Peri” –  culoarea anului pentru 2022. Cum a fost selectată de Pantone 

Peste 10 milioane de designeri și producători din întreaga lume se bazează pe produsele și serviciile Pantone pentru a ajuta la definirea, comunicarea și controlul culorii de la inspirație până la realizare – prin diverse materiale și finisaje pentru grafică, modă și design de produs. 

Descrisă ca o nuanță de violet apropiată de albastru, a cărei prezenţă stimulează inventivitatea şi creativitatea, „Very Peri” a fost aleasă drept culoarea anului pentru 2022. Experții Pantone aleg o nuanță pentru anul următor, studiind influențele culorilor din întreaga lume, din diverse domenii, cum ar fi industria divertismentului și filmele în producție, colecții de artă itinerante și noi artiști, modă, mobilier pentru casă, domenii de design, destinații populare de călătorie, precum și noi stiluri de viață, stiluri de joacă, condiții socio-economice. 

„Demonstrând încrederea lipsită de griji şi o curiozitate îndrăzneaţă care încurajează spiritul creativ, intriganta culoare Lila 17-3938 Very Peri ne ajută să îmbrăţişăm acest peisaj al posibilităţilor şi să ne deschidem în faţa unei noi viziuni şi să ne rescriem vieţile”, au declarat reprezentanţii institutului într-un mesaj publicat pe site-ul oficial. 

Culoarea Anului de la Pantone a influențat, timp de peste două decenii, tendințele și deciziile de cumpărare în multe industrii, de la modă și mobilier până la design grafic. Prin prognozele sezoniere, consultanța și psihologia culorii, institutul colaborează cu mărci globale pentru a valorifica în mod eficient puterea și emoţia culorii în strategiile lor de proiectare.

La fel ca în anii trecuți, în decembrie, institutul alege culoarea care va fi dominantă în anul viitor. Pentru 2021 au fost alese două culori în loc de una: PANTONE 17-5104 Ultimate Grey și PANTONE 13-0647 Iluminating, două nuanțe separate, în care elemente diferite se reunesc şi se susţin reciproc. 

Vicepreședinta institutului Laurie Pressman a spus că selecția de culori „reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră mondială și exprimă un răspuns la ceea ce ființele umane așteaptă de la această culoare”. Experta a remarcat că alegerea nuanței de violet Lila Very Peri în calitate de „Pantone Color of the Year” reprezintă o decizie care exemplifica procesul global de inovare și transformare.

Potrivit acesteia, culoarea este un mijloc fundamental de comunicare și o modalitate de exprimare, captare, conectare și influențare a gândurilor și emoțiilor. „Acest nou albastru amestecat cu fucsia ne deschide o mulțime de posibilități”, a completat vicepreședinta. 

Sursă: moneycontrol.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>