Totul despre Floarea Pasiunii și despre cum poate fi cultivată 

Dacă ai avut impresia că passiflora nu poate fi cultivată decât în ​​ghiveci, ei bine, să știi că există două soiuri de floarea pasiunii care pot rezista chiar și iernilor de până la -20°C. Vorbim despre Passiflora incarnata și Passiflora lutea

Mai poartă denumirea de Floarea patimilor deoarece se spune că cele 10 petale care formează floarea îi reprezintă pe ucenicii lui Iisus, cu excepția lui Petru și Iuda, în timp ce cele 5 stamine simbolizează stigmatele primite, iar marginea florii face aluzie la coroana de spini. Însă dincolo de acest simbolism creștin, floarea pasiunii este o frumusețe care poate fi crescută în grădina proprie. 

Este o plantă călătoare, cu un ritm de creștere destul de alert, ceea ce înseamnă că în grădina ar trebui să existe spalier sau o pergolă care să o susțină. Nu are nevoie să fie legată sau să primească vreun altfel de ajutor, deoarece se va extinde ca o viță de vie, însă este foarte important să fie amplasată în plin soare cu umbrire parțială după-amiază. Passiflora crește în aproape orice tip de sol, mai puțin cele dense, lutoase și umede. Crește foarte în sol ușor, bine drenat pentru a evita apa stătătoare.

Deși îi place ca solul să fie uniform și constant umed pe tot parcursul verii, nu îi place udarea excesivă și inundarea. Ar trebui să fie udată zilnic numai când planta crește activ, când vremea este caldă și secetoasă. Este foarte important să nu lași niciodată solul din jurul plantei să se usuce complet. 

Reține că Passiflora, în general, nu necesită fertilizare chimică, ci doar un adaos anual de compost de înaltă calitate, asta pentru că planta se dezvoltă în soluri mai puțin dense de nutrienți. În acest caz, îngrășămintele ar trebui folosite doar dacă se dorește să stimuleze mult creșterea frunzelor în detrimentul florilor. 

​​Pentru cultivarea în grădină, este foarte important să acoperi baza plantei cu așchii de lemn de cel puțin 5 cm grosime. Această practică va menține umiditatea necesară pe timpul verii și o va proteja de îngheț iarna. Reține că toate frunzele pot cădea după primul îngheț, așa că iarna dispar complet de la suprafața solului și abia primăvara reîncep să apară. 

Sursă: adelaparvu.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>