Care sunt plantele ideale pentru zonele umbrite ale gradinii tale

Exista unele plante care pot tolera lipsa apei si lumina soarelui, insa aceste soiuri sunt prielnice mai ales in zonele umbroase, cum ar fi sub copaci sau sub streasina zidurilor orientate spre nord. Sub copaci, radacinile aspira o mare parte din apa disponibila si blocheaza razele soarelui. 

Inainte de a planta speciile in zonele umbroase, puteti imbunatatii sansele de reusita, amestecand materie organica in sol, pentru a creste retentia de apa. Solurile nisipoase sunt ca niste site, renumite pentru pierderea rapida a apei care le-ar putea iesi in cale. 

Lilyturf este o planta de origine japoneza care are un aspect de iarba ornamentala eleganta datorita texturii tepoase. Face parte din familia crinilor si este una dintre acele plante perene versatile care imbogatesc gradina fara a avea nevoie de intretinere.

Plantain lilies sau crinii cu frunze in forma de inima apartin se regasesc printre cele 40 de specii salbatice ale celor mai frumoase frunze decorative. Provin din padurile reci si umede ale Japoniei, iar frunzisul intunecat stabileste accente unice, chiar si in zonele slab fertile ale gradinii.

Foxglove este un alt ornament popular pentru curti si gradini. Se spune ca aceasta specie este otravitoare, iar efectele adverse se manifesta asupra inimii, provocand chiar moartea prin fibrilatii ventriculare fatale. Pe de alta parte, planta contine si compusi vegetali benefici pentru sanatate, extrasi si utilizati de medici in perioada infloririi ca ingredient in produsele pentru combaterea bolilor cardiovasculare.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>