O dezinfectare constantă a toaletei poate ajuta la reducerea riscului de a intra în contact cu germenii care amenință casa, mai ales în cazul în care există un bolnav și nu poate fi pus în carantină în propriul său spațiu.
Este important să conștientizăm faptul că imediat după utilizare, chiar dacă a fost dezinfectată, toaleta ar putea găzdui din nou bacteriile și virușii pe suprafețele sale. Experții recomandă să încercăm să curățăm toaleta cât mai des posibil, dar că o dezinfectare completă ar trebui să aibă loc la fiecare două până la trei zile dacă există o persoană bolnavă în casă. În mod obișnuit, curățarea se poate face iar o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de frecvența cu care se folosește toaleta.
Deși nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu asta de fiecare dată când vă igienizați toaleta, trebuie să luați în calcul și timpul pentru dezinfectarea ustensilelor de curățare. Puțin știu că dacă lăsați peria de toaletă într-un suport apos, aceasta poate dezvolta singură mucegai, astfel că pentru a evita acest lucru, este recomandat să o curățați periodic după ce ați terminat de spălat vasul de toaletă și suprafețele din jur.
În ceea ce privește mănușile, bureții sau orice alte produse de curățare pe bază de cauciuc,, vă puteți asigura că nu conțin germeni, înmuiându-le într-un amestec de apă și clor.