Idei de amenajare pentru încăperi de dimensiuni mici

Când vine vorba de amenajarea casei, spațiile mici cauzează deseori cele mai multe probleme și necesită mai multă gândire în dimensionarea și poziționarea obiectelor. Dacă aveți puține cunoștințe în domeniu, faceți mai multe cercetări pentru a găsi idei de luat în considerare. 

Ruth Sleightholme, unul dintre cei mai apreciați designeri de interior, spune să eliminăm golurile incomode cu tâmplăria la comandă. Pentru a face acest lucru, Ruth sugerează folosirea unui mobilier încorporat pentru a încadra totul în mod corespunzător. 

De exemplu, creați un colț de luat masa cu scaune pentru banchete (cu depozitare dedesubt) care să depășească lățimea unei camere sau construiți un pat box în lungimea camerei, făcând spațiu pentru nișe și dulapuri. 

În cazul băilor și dormitoarelor compacte, sfatul lui Ruth este să păstrezi cât mai mult podeaua. În schimb, luați în considerare, de exemplu, o chiuvetă montată pe perete, suport pentru prosoape și noptiere încorporate într-o tăblie. Iată câteva sfaturi concrete legate de modalitățile prin care poți da impresia că dispui de mai mult spațiu decât este de fapt. 

  1. Păstrați un aspect simplu 

Designerul sugerează plasarea patului în centrul peretelui principal, mai degrabă decât împingerea unei părți în sus pe peretele adiacent. Să dispui de spațiu pentru a te plimba pe ambele părți este esențial nu numai pentru fluxul camerei. 

  1. Să nu-ți fie frică de culorile mai închise 

Nu vă limitați doar la nuanțe de alb sau la palete de culori neutre atunci când vine vorba de pereții unui dormitor mic. Deși culorile întunecate pot da impresia de micșorare a camerei, vopsirea acesteia într-un gri cărbune, bleumarin sau verde măslin poate fi șic și plin de personalitate. 

  1. Lăsați cât mai multă lumină să intre în cameră 

Indiferent dacă alegeți o nuanță de dispoziție sau rămâneți într-o culoare palidă clară, adăugarea a numeroase surse de lumină este esențială pentru a împiedica camera să se simtă întunecată și claustrofobă. Iluminarea decorativă, cum ar fi un pandantiv sau candelabru, lămpile de noptieră sau chiar de podea vor contribui la ambianța camerei.

4. Creați iluzia de spațiu 

Un alt truc des întâlnit în amenajarea spațiilor mici este acela de a crea iluzia de spațiu. Așezarea draperiilor cât mai aproape de tavan este o metodă de proiectare care funcționează la sigur. Pentru a lărgi și mai mult spațiul, puteți alege perdelele într-o nuanță asemănătoare peretelui, astfel încât ochiul să nu fie distras de alte culori contrastante. 

5. Oferă-i patului mai multe funcționalități 

Între miezul nopții și 7 dimineața, salteaua este un obiect alocat pentru dormit. În restul timpului, aranjați pernele pe perete, astfel încât să devină un pat de zi improvizat pentru a vă relaxa și a lucra la laptop. Dacă se întâmplă să aveți spațiu, o măsuță de cafea la scară mică face ca această configurație să fie și mai convingătoare. 

Sursă: architecturaldigest.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>